سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعلام برندگان خودروی سال جهان


 

  • اعلام برندگان خودروی سال جهان

    به گزارش شفاف، کراس اوور تلورید از زمان عرضه تا اکنون توانسته تحسین منتقدین بسیاری را برانگیزد. این خودرو پیش از این توانسته بود در بخش جوایز سال آمریکای شمالی جایزه بهترین کراس اوور را تصاحب کند و عنوان "بهترین انتخاب" مجله  Consumer Reports  را بدست آورد. خریداران نیز، این خودرو را به اندازه کافی دوست داشته اند که کیا مجبور شد تولید را افزایش دهد.


    در دسته های دیگر، پورشه تایکان جوایز مربوط به اتومبیل لوکس سال و اتومبیل پرفورمنس سال را بدست آورد. در دسته اتومبیل های لوکس پورشه 911 و مرسدس بنز EQC جایگاه دوم و سوم و در بخش اتومبیل پرفورمنس سال پورشه 911 و تویوتا سوپرا به ترتیب مقام های دوم وسوم را کسب کردند.

    همچنین کیا موق شد جایزه بهترین خودرو شهری را برای Soul EV بدست آورد. این خودرو موفق به شکست دادن  Volkswagen T-Cross و Mini Cooper SE Electric شد.

    سرانجام، مزدا 3 توانست جایزه بهترین طراحی سال را به دست آورد. مزدا 179 امتیاز اما پورشه تایکان 177 امتیاز کسب کردند. این کمترین اختلاف امتیاز بین مقام های اول و دوم برای هر یک از دسته ها بود. پژو 208 با 144 امتیاز در مکان سوم قرار گرفت.


     




مصرف‌کنندگان «سیگار»، «ماری‌جوانا» و «تریاک» بیشتر در معرض ابتلا به «کرونا»


 

  • مصرف‌کنندگان «سیگار»، «ماری‌جوانا» و «تریاک» بیشتر در معرض ابتلا به «کرونا»

    فرزانه سهرابی شفاف، در این باره می‌گوید: به دنبال شیوع ویروس کرونا، جمعیت قابل توجهی از کره زمین در قرنطینه خانگی به سر می‌برند؛ امری که جامعه پژوهشی و موسسه کادراس را واداشته تا برای افرادی که دچار اختلالات مصرف مواد هستند، به طرحی و برنامه‌ای هوشیارانه در آگاهی‌رسانی به جامعه به ویژه افراد معتاد بپردازد.

    مصرف‌کنندگان «سیگار» و «ماری‌جوانا» بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند

    بنابر اظهارات وی و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، افرادی که «سیگار» و «ماری‌جوانا» مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؛ بنابراین تهدید سلامتی کرونا تنها برای معتادان دائمی و متجاهر نیست، بلکه افراد سیگاری و مصرف‌کنندگان گل و ماری‌جوانا نیز باید هوشیار باشند و از این شرایط به عنوان فرصتی برای ترک مواد استفاده کنند.

    افزایش احتمال ابتلا به کرونا در پی مصرف «تریاک»

    این مدرس دانشگاه ادامه می‌دهد: از سوی دیگر اما، تبلیغات بسیاری هم در مورد مصرف «تریاک» جهت پیشگیری و درمان کرونا انجام شده که تنها جنبه سودجویی و فریب افکار عمومی را دارد. افرادی که به دنبال بهانه برای مصرف «تریاک» جهت مصون‌سازی بدن خود در برابر کرونا هستند، بدانند نه تنها مصرف تریاک، قابلیت پیشگیری یا درمان کرونا را ندارد، بلکه احتمال ابتلا به آن را چندین برابر بیشتر می‌کند، حال آنکه این افراد باید بدانند هر نوع ماده مخدری مانند تریاک عامل ایجاد انواع سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن و التهابی ریه و بیماری‌های قلبی است که بر اساس مطالعات و تجربیات جهانی، مبتلایان به بیماری‌های سخت و زمینه‌ای به شدت در معرض خطر ویروس کرونا قرار دارند.

    سهرابی با تاکید بر اینکه مصرف «تریاک» به مرور تغییراتی در ریه فرد مصرف‌کننده به وجود می‌آورد که فرد را مستعد ابتلاء به هر نوع بیماری عفونی و ویروسی می‌کند، می‌افزاید: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی افراد سیگاری و مصرف‌کننده مواد از گروه‌های پرخطر ابتلای بالای به کرونا اعلام شده‌اند.

    علت افزایش احتمال ابتلا به کرونا میان معتادان

    معاون اجتماعی موسسه کادراس در پاسخ به این سوال که چگونه مصرف مواد مخدر باعث افزایش ابتلاء و انتقال کرونا ویروس در افراد معتاد می‌شود، توضیح می‌دهد: مصرف‌کنندگان مواد مخدر مانند افراد سیگاری، دودی را وارد ریه‌های خود می‌کنند که با گذشت زمان ریه‌های آنها با انواع بیماری‌ها روبرو می‌شوند، علاوه بر این افراد معتاد نسبت به سبک زندگی و تغذیه خود چندان توجهی ندارند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان نسبت به افراد سالم بسیار ضعیف‌تر است. از این رو، علائم هشداری بدنشان در صورت مبتلا شدن به بیماری هم کمتر و هم کندتر است و امکان دارد تب که یکی از علائم ویروس کروناست در مصرف‌کنندگان مواد چندان مشخص نباشد یا دیر بروز پیدا کند، بنابراین شناسایی بیماران کرونایی در افراد معتاد بسیار سخت‌تر است؛ چرا که در نتیجه مصرف مواد علائم آنها نسبت به دیگران متفاوت و زمانی ظاهر می‌شود که بدن فرد به طور کلی تحت کنترل ویروس قرار گرفته است.

    وی معتقد است که مصرف مواد باعث می‌شود درد فرد و علائم ابتلای او به بیماری در کوتاه مدت تسکین یابد و فرد به مراکز درمانی جهت تشخیص بیماری خود مراجعه نکند، در این حالت دو موضوع بسیار مهم بروز پیدا می‌کند، اول آنکه درصد مرگ فرد مصرف‌کننده تریاک در صورت ابتلای به کرونا بسیار بیشتر می‌شو، و دوم آنکه زنجیره انتقال ویروس به دلیل ناآگاهی فرد از بیماری خود بسیار شدیدتر و امکان آلوده کردن افراد سالم اطراف او چندین برابر می‌شود.

    نقش خرد جمعی در پیشگیری و کنترل کرونا میان معتادان

    این مدرس دانشگاه در ادامه درباره نقش خرد جمعی و سیاستی کارآمد توسط دولت در پیشگیری و کنترل کرونا میان معتادان تصریح می‌کند: بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی یکی از عوامل مهم انتقال کرونا تجمع در مکان‌های بسته است، اما با شیوع کرونا در کشور معتادانی که در مراکز ماده 16 نگهداری می‌شدند، مرخص شدند و بعد از چند روز حضور آنها در سطح شهر باعث اعتراض شهروندان شد؛ امری که متولیان حوزه مبارزه با اعتیاد و مواد را مجبور به اتخاذ سیاستی کارآمد وادار کرد. در واقع با مرخصی معتادان از مراکز ماده 16، تمرکز و تجمع آنها از یک مکان تحت کنترل به مکان‌های متعدد غیرقابل کنترل و همچنان دارای تجمع و تمرکز منتقل شد که خبری هم از امکانات بهداشتی و آموزشی نیست و به نظر می‌رسد امکان انتقال و شیوع کرونا به شهروندان عادی را چند برابر کرده است.

    سهرابی در این راستا پیشنهاد می‌کند که متولیان امر به طراحی و اجرای سیاستی کارآمد بپردازند، سیاستی که در آن اقداماتی مانند انتقال معتادان خیابانی به مراکزی ویژه جهت نگهداری شبانه‌روزی، اجرای طرح غربالگری پیشگیری از ابتلاء به کرونا در معتادان، شناسایی زودهنگام معتادان دارای علائم ابتلا به کرونا و فراهم کردن مکان‌هایی برای قرنطینه این افراد و جداسازی از دیگر معتادان ‌می‌تواند از شیوع بیشتر کرونا پیشگیری کند. در واقع اجماع خرد جمعی در شرایط بحرانی مانند شیوع کرونا در کشور می‌تواند برنامه‌هایی را رقم بزند که منجر به کاهش مخاطرات ویروس کرونا میان معتادان و حتی شهروندان عادی شود.

    معاون اجتماعی موسسه کادراس با تاکید بر اینکه دولت و متولیان امر مانند ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، پلیس مبارزه با مواد مخدر و... می‌توانند مداخلات به هنگام و مناسبی برای مقابله با کرونا در معتادان طراحی کنند، اظهار می‌کند: این مداخلات و برنامه‌ها باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر کنترل بحران در اقشار آسیب‌پذیر، بتواند پیش‌بینی از وضع موجود و عبور از بحران را نیز انجام دهد؛ افزایش همکاری دستگاهی بین سازمان‌های عهده‌دار مسئولیت در کشور برای اجرای برنامه‌های کارآمد و موثر به ویژه در مهار کرونا میان معتادان در این میان موثر خواهد بود.

    وی ادامه می‌دهد: همچنین استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد برای آموزش و آگاه‌سازی معتادان در پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا و آموزش نکات و موارد بهداشتی بسیار موثر، امری ضروری است. در این میان همچنین، افزایش توان و بودجه مالی مراکز نگهداری معتادان، شناسایی زودرس افراد معتاد دارای علائم ابتلا به کرونا، ایجاد زیرساخت در قرنطینه افراد مشکوک به کرونا، آموزش رعایت نکات و موارد بهداشتی، توزیع مواد ضدعفونی کننده و ایجاد مراکز امن مصرف می‌تواند در شیوع کرونا میان معتادان تاثیرگذار باشد.




مرگ 135 حیوان در چین بخاطر مواد ضدعفونی‌


 

  • مرگ 135 حیوان در چین بخاطر مواد ضدعفونی‌

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، لاشه بیش از 100 حیوان وحشی در نزدیکی مرکز شیوع کروناویروس در چین کشف شده است.

    در مجموع  135 لاشه از حیوانات متعلق به 17 گونه از جمله توکای سیاه، گراز وحشی و راسو در شهر "چونگ‌کینگ" که هم مرز با استان "هوبئی" چین است، پیدا شده است.

    مقامات چین اعلام کرده‌اند که مرگ دسته‌جمعی این حیوانات احتمالاََ به دلیل استفاده بیش از اندازه‌ کارگران از مواد ضدعفونی‌ کننده برای مهار شیوع کروناویروس بوده است.

    آن‌ها تأکید کردند که آزمایش‌ها نشان داده هیچ یک از این حیوانات مرده به کروناویروس جدید، آنفلوآنزای مرغی یا بیماری نیوکاسل مبتلا نبوده‌اند. بیماری نیوکاسل یک بیماری بسیار مسری است که پرندگان زیادی را در سراسر جهان مبتلا کرده است.

    مقامات لاشه حیوانات را به روش‌های سازگار با محیط زیست دفع کرده‌اند و هم‌چنین مکان‌هایی را که این لاشه‌ها پیدا شده‌اند، ضدعفونی کرده‌اند.

    کارگران و کارکنان بهداشتی در سراسر چین برای جلوگیری و کنترل شیوع ویروس اقدام به تمیز و ضدعفونی کردن مکان‌های عمومی کرده‌اند.

    در شهر "تائی‌یوان" در استان "شانشی" مقامات مخزن‌هایی از مواد ضدعفونی‌ کننده را به مناطق دورافتاده فرستاده‌اند تا مناطق مسکونی به طور کامل ضدعفونی شوند.

    همچنین مقامات محلی برخی مناطق چین از جمله استان‌های "جی‌لین"، "شاندونگ" و "چه‌جیانگ" از هواپیماهای بدون سرنشین برای پاشیدن مواد ضدعفونی کننده استفاده کرده‌اند.

    دولت چین برای جلوگیری از شیوع این بیماری، ده‌ها میلیون نفر را در استان "هوبئی" که شهر "ووهان" مرکز آن است، قرنطینه کرده است.




ساعت هوشمندی که اختلال ریتم ضربان قلب را شناسایی می‌کند


 

  • ساعت هوشمندی که اختلال ریتم ضربان قلب را شناسایی می‌کند

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه اسکن‌واچ در همکاری با متخصصان قلب و کارشناسان خواب ساخته شده است، نخستین ساعت در نوع خود است. این ساعت با حسگرهای اختصاصی مجهز شده است که می‌توانند «فیبریلاسیون دهلیزی»، شایع‌ترین اختلال ریتم قلبی، و وقفه تنفس هنگام خواب را شناسایی کنند. این سایت همچنین می‌تواند در صورت بروز ضربان نامنظم قلب در هنگام شب کاربران را بیدار کند. 

    فیبریلاسیون دهلیزی که در آن انقباض دهلیزهای قلب حالت نامنظمی پیدا می‌کند، خطر دچار شدن به سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

    این ساعت همچنین با الکترودهایی که  روی قاب و جلد آن قرار دارند، می‌تواند الکتروکاردیوگرام (نوار فعالیت الکتریکی قلب) را ثبت کند و با یک حسگر اختصاصی SPO2 میزان اشباع اکسیژن در خون را اندازه بگیرد.

    خود ساعت هم شیشه کریستال یاقوتی و باتری قابل‌شارژ شدنی دارد که تا 30 روز کار می‌کند.

    این ساعت که هنوز مراحل گرفتن تایید پزشکی را می‌گذراند، هنوز وارد بازار نشده است.. اما انتظار می‌رود که در فصل دوم سال 2020 با قیمت‌هایی بین 249 تا 299 دلار وارد بازار شود.




راه‌اندازی کمپین «موتورسوار خوب» در شهر


 

  • راه‌اندازی کمپین «موتورسوار خوب» در شهر

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا جوادی‌یگانه گفت: تهران، امروز به مثابه بزرگ‌ترین کلان‌شهر ایران با مسائل قدیمی و تازه‌ای مواجه است که اگر بخواهیم به صورت کلی برای آن نسخه بپیچیم، قطعا «تغییر رفتار شهروندی» یکی از راه‌حل‌های اساسی آن است.

    وی افزود:  برای حل گام به گام مسائل، کمک گرفتن از گروه‌های هدف، به تناسب موضوع تفکیک‌شده، با استفاده از برنامه‌ریزی صحیح و گفت‌وگو برای همراه کردن آن‌ها انتخاب‌های متنوعی که پیش رویشان قرار دارد، اصلی اساسی است که می‌تواند منجر به تغییر رفتار اجتماعی پایداری شود، چرا که فرد خود را کشنگری موثر می‌یابد که عمل امروز او نه حاصل دستوری از مراجع بالادست، بلکه نتیجه گفت‌وگو و مشارکت بین او و مسئولان امر است.

    معاون شهردار تهران شاه‌کلید بهره‌گیری از همراهی برای ایجاد تغییر اجتماعی را در سطح میانی و کلان، ایفای نقش شهروندان به عنوان صاحبان اصلی شهر، در نقش کشنگر در فرآیند تصمیم‌سازی و تجربه حس تعلق دانست و عنوان کرد: صاحب‌نظران بر این اعتقادند که خودآگاهی فرد نسبت به هویت فردی و اجتماعی خود و نیز شناخت و پیروی از انتظارات و قواعد پذیرفته‌شده اجتماعی، سلامت زندگی اجتماعی افراد جامعه را تقویت می‌کند و از میزان ارتکاب جرائم و انحرافات اجتماعی و بروز آسیب‌های اجتماعی می‌کاهد.

    وی خاطرنشان کرد: هویت اجتماعی به شیوه‌هایی اشاره دارد که به واسطه آن‌ها، افراد و گروه‌ها در روابط اجتماعی خود از افراد و گروه‌های دیگر متمایز می‌شوند. هویت دارای ابعاد و جنبه‌های متفاوتی است، مهم‌ترین بعد هویت، بعد اجتماعی آن است که بر سایر ابعاد هویت تأثیر بیشتری دارد. در واقع هویت به هر شکلی که تجلی کند، آن جلوه، مستقیم یا غیرمستقیم، اجتماعی خواهد بود، و به تعبیر بوردیو، «همه چیز اجتماعی است».

    جوادی‌یگانه تأکید کرد: آن‌جا که گروهی با هویتی نامعلوم، هویتی خدشه‌دارشده و با برچسب‌هایی منفی روبه‌رو می‌شوند، آغاز بروز رفتارهایی نابهنجار نیز فرا می‌رسد. این در حالی است که تعریف مثبت، سازنده و قوام‌یافته می‌تواند مجموعه‌ رفتارهای نابهنجار را نیز کنترل کند و فرد کنشگر را در موقعیتی قرار دهد که به خود امکان بروز رفتارهای غیر را ندهد.

    وی با اشاره به این که یکی از طبقه‌بندی‌های رایج در محیط شهری، هویت رانندگان وسایل حمل و نقل اعم از رانندگان اتومبیل، موتورسیکلت، اتوبوس و... است، تصریح کرد: موتورسیکلت‌سواران یکی از آسیب‌پذیرترین و البته پرترددترین قشرهای عبور و مرور در فضای شهری‌اند که حجم گسترده تخلفات آنان در جامعه دارای پیچیدگی‌ها و زوایای آشکار و پنهان متعددی است. به همین دلیل، پرداختن به مبحث شناخت خصوصیات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی این گروه، آسیب‌شناسی دلایل ناهنجاری‌های ترافیکی بین موتورسواران، تبیین شیوه‌های ساماندهی وضعیت آنان و به طور کلی بهبود وضعیت این قشر چه برای خود آنان و چه برای دیگر شهروندان مستلزم رویکردی چندجانبه و گفت‌وگو با گروه‌های متعدد است که خود متاثر از عوامل گوناگونی مانند مسائل و کاستی‌های موجود در وضعیت کنونی حمل و نقل، وضعیت قوانین و اجرای آن و آموزش و فرهنگ‌سازی، عدم وجود شیوه‌های نظارتی مؤثر، جای خالی شناخت خصوصیات اقتصادی و اجتماعی این گروه و همچنین سیاست‌های تشویقی و توسعه‌دهنده است.  

    به گفته وی در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت مسئله اصلی شاید تعداد زیاد موتورسیکلت‌ها نیست، بلکه رفتارهای آسیب‌زا و پرخطری است که از سوی موتورسیکلت‌سواران در وهله نخست برای خودشان و خانواده‌شان و در وهله دوم برای سایر شهروندان سر می‌زند.

    معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: نظر به آنچه عنوان شد و با توجه به رشد روزافزون موتورسیکلت‌ها در شهر تهران، موضوع ساماندهی به وضعیت موتورسواران و موتورسواری از جمله دغدغه‌های همیشه مدیریت شهری بوده که عموماً بر نظارت‌های انتظامی تأکید داشته است. در حالی که ساماندهی شیوه رفتار ترافیکی موتورسواران بیش از هرچیز به رویکرد اجتماعی با تاکید بر هویت‌بخشی به موتورسواران نیاز دارد.

    وی عنوان کرد: پویش موتورسوار خوب، مبتنی بر بررسی تجارب جهانی در این حوزه و همچنین ماحصل گفت‌وگو با کسب و کارهای موتوری همچون اسنپ، تپسی و...، گفت‌وگو با نمایندگان نهادهای مسئول همچون راهنمایی و رانندگی، مسئولان حوزه حمل و نقل و ترافیک شهری، اهالی رسانه در عرصه شهری و همچنین نمایندگان مختلفی از جامعه موتورسواران است.